Waarom is ontwormen
zo belangrijk?

Hidden

In de zandbak of op de speelweide, via uitwerpselen of door rauw vlees te eten, … Je hond kan op verschillende manieren een wormbesmetting oplopen. En jouw hond kan op zijn beurt andere dieren én mensen besmetten. Door regelmatig te ontwormen, bescherm je dus niet alleen je huisdier maar ook je gezin.

Je hond beschermen

Wormen tasten de gezondheid van je hond aan. Denk maar aan een doffe vacht, braken of diarree, gewichtsverlies, verandering in eetlust en een slechtere conditie.

Je omgeving beschermen

Wormen gaan snel over van dieren op mensen. Vooral kinderen hebben kans om wormeitjes op te nemen wanneer ze buiten spelen. Ook mensen met een zwak immuunsysteem – zoals ouderen en chemo- of diabetespatiënten – lopen extra risico.

Besmettings­gevaar

Wormen verspreiden zich vaak ongemerkt. Je ziet namelijk niet altijd aan een hond dat hij wormen heeft. Maar hij scheidt wel elke dag honderdduizenden microscopisch kleine wormeitjes uit in zijn omgeving. Die eitjes kunnen tot wel vijf jaar overleven voor ze een nieuwe gastheer vinden.

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?

Hoe vaak je je hond moet ontwormen, is afhankelijk van zijn leeftijd en levensstijl.

Puppy’s kunnen al van voor de geboorte besmet zijn met wormen. Zonder behandeling worden ze ziek en kunnen ze zelfs een groeiachterstand oplopen. Ontworm je puppy wanneer hij twee, vier, zes en acht weken oud is. Daarna ontworm je je puppy elke maand, tot hij zes maanden oud is. Vanaf dan schakel je over het schema voor een volwassen hond.

Bij volwassen honden hangt alles af van de levensomstandigheden. Komt je hond (bijna) niet buiten? Dan moet je hem minder vaak ontwormen dan een hond die op een hondenweide speelt of in contact komt met andere dieren. Honden die mee op jacht gaan of prooidieren of rauw vlees eten, hebben uiteraard vaker een ontwormingsbeurt nodig.

Elke hond is anders. Vraag daarom advies aan je dierenarts over hoe vaak je jouw huisdier moet ontwormen.

Het juiste ontwormings­middel voor jouw hond

Pup, kleine hond of grote hond? Voor elk type hond is er het juiste ontwormingsmiddel. De Drontal®-ontwormings­tabletten hebben de vorm van een lekker kauwbotje en zijn beschikbaar voor alle honden­rassen en leeftijden.

Verkooppunten

Er is altijd een Drontal®-verkooppunt in jouw buurt.

5 tips om wormen te vermijden bij je hond

Mijn hond heeft wormen, hoe kan dat?

6 signalen dat je hond wormen heeft

Je hond ontwormen doe je zó